VIRHEET JOITA TEET MATON HOIDOSSA

Matot muuttavat kotisi tyyliä. Ne lisäävät eloa ja väriä kotitaloosi. Tummansininen, viininpunainen, pastellin keltainen tai dramaattinen violetti – uuden maton tuominen kotiin hohkaa uutuutta sekä luovuutta. Olipa kotonasi sitten TrendCarpet-kaupan matto 160×230 cm tai jokin muu matto, luo se tyylikkyyttä sisustukseesi.

Pyöreä matto, neliö matto tai nelikulmio matto – matot lisäävät aina lämpöä kotiisi tehden siitä sisustetun ja luksustasoisen näköisen.

Matosta huolehtiminen ei kuitenkaan ole yksinkertaista. Tässä lista muutamista virheistä, joita ihmiset tekevät yrittäessään pitää huolta matoista:

  • Likaisen maton osan hinkkaaminen

Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa lapsesi läikyttää kahvia uudelle matollesi. Kuinka toimit? Nouset heti ylös ja yrität hinkata tahraa irti, vai mitä? Todellisuudessa maton pinta vain kärsii tästä, oli mattosi minkä tahansa kokoinen – matto 160×230 cm tai pienempi tai isompi, eikä näytä enää uudelta. Hankaamisen sijasta pyyhi likaantunut alue välittömästi kostealla sienellä. Sieni imee lian itseensä. Metodi eliminoi lian maton pinnalta ja ei jätä jälkeensä tahraa.

  • Maton puhdistus säännöllisesti pitää sen uuden näköisenä

Toinen yleinen virhe maton hoidossa on maton puhdistus liian usein. Tämä ei pidä mattoa puhtaana vaan vahingoittaa sitä. Voit puhdistaa liat ja pitää kotisi siistinä. Liiallinen puhdistus johtaa kuitenkin pelkkiin huonoihin tuloksiin. Liiallisella maton puhdistamisella tarkoitamme lähinnä kemikaalien ylikäyttöä. Kemikaalit lyhentävät mattosi käyttöikää. Eli sinun täytyy ostaa uusi matto odotettua aikaisemmin.

  • Likaisen pölynimurin käyttö

Imuri on tehokkain tapa pölyn puhdistamiseen matosta. Mutta suosittelemme puhtaan imurin käyttöä. Laiskuun pilaa mattosi, joka taas johtaa suoraan rahan heittämiseen roskiin. Jos imurisi on likainen, pöly ei imeydy matosta ja ylimääräinen lika imurista siirtyy Mattoon. Eli pidä imurisi aina puhtaana ja tyhjennä sen pölypussi säännöllisesti. Voit käyttää imuria useinkin mattosi puhdistamiseen ja sen uuden ulkonäön säilyttämiseen.

  • Veden käyttäminen tahrojen puhdistuksessa

Monet ihmiset käyttävät vettä tahrojen poistoon matosta. Esimerkiksi saatat joutua miettimään kuinka poistaa ketsuppitahra matosta. Vesi kuitenkin aiheuttaa maton väreissä muutoksia. Lisäksi liika vesi saattaa tuhota maton materiaalia. Hankalat tahrat voit poistaa minimaalisella määrällä vettä tahran päälle. Näin mattosi ei vahingoitu tai värjäänny.

  • Lian ja tahrojen jättäminen mattoon pitkäksi aikaa

Joskus jätämme kastuneen maton kuivaamatta, koska uskomme sen kyllä kuivuvan omillaan. Tämä on kuitenkin yksi suurimmista virheistä, joita voit tehdä, koska kahvi ja muut nesteet muodostavat tahran kuivuessaan. Kun mattoon on syntynyt tahra, siitä on hankalaa päästä eroon. Lisäksi suuri tahra tai tahra keskellä mattoa pilaavat koko sisustuksesi. Muista siis puhdistaa matto heti likaantumisen jälkeen. Älä koskaan jätä likaa odottamaan matolle.

Jos seuraat yllä annettuja vinkkejä ja vältät yleiset virheet, mattosi pysyvät puhtaina ja uuden näköisinä pitkään. Eli et joudu käyttämään toistuvasti suuria summia uusien mattojen ostamiseen.

Jos olet ostamassa uutta mattoa kotiisi, nämä vinkit kannattaa pitää mielessä:

  • Älä ikinä pidä mattoa ikkunan lähellä tai helposti pölyyntyvällä alueella

Valitsemme maton paikan usein pohtimatta sen enempää alueen pölyisyyttä. Jos pidät ikkunaa usein auki, emme suosittele maton asettamista samaan huoneeseen tai ainakaan ikkunan alle. Ulkoa tuleva lika kiinnittyy mattoon ja sitä on hankalaa puhdistaa.

  • Valitse tumma väri

Näyttävä pinkki tai keltainen kiinnittävät huomion, mutta nämä värit myös likaantuvat nopeasti. Lisäksi tahrat näkyvät selvästi näistä väreistä. Tummat värit, kuten musta tai tummansininen, eivät likaannu yhtä helposti ja tahrat eivät näy niiden tummalta pinnalta.

Tämä artikkeli käsitteli vinkkejä maton puhdistukseen ja suojaamiseen pölyltä. Matot lisäävät luksusta kotiisi, kunhan pidät ne puhtaina!

Back To Top